helal gıda belgesi için aranan şartlar Aptallar için
Üretim Tesisleri: İşletmelerin, üretim tesisleri İslami yasalara uygun olmalıdır. Bu tesislerde kullanılan malzemeler, ekipmanlar ve sorunletmenin yapıu İslami kurallara şık olmalıdır. Tesislerin uygunlukları şehadetname veren tesislar tarafından denetlenir.
Hijyen: Üretim tesislerinin sağlıklı olması ve İslami yasalara mütenasip şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Üretim tesislerinde çaldatmaışan personelin de sağlıklı kurallarına iyi olması ve sağlıklı giysiler giymesi gerekmektedir.
Helal Gıda konseptı ise “İslami kurallar doğrultusunda onaylanan gıda” manaında bulunmakta ve “İslami kurallar açısından haram bulunan herhangi bir ögeyi bile barındırmayan, bu ögelerden bile arındırılmış cihazlarda yahut yerlerde hizmetlenen, tasarlanan ve depolanan, bu koşulların hariçsında üretimi gerçekleştirilmiş mevcut rastgele bir gıda ile teması yoksuz gıda olarak anlatım edilmektedir.
Helal sertifikasını ilk olarak Malezya çıkarmış ve vermiştir. Bunun üstı silsile birinci sınıf helal gıda sertifikası veren firmalar Malezya özellikle başlamak üzere Zenci ülkeleridir. Bunun dışında Türkiye’de bile mümessillik fail ISO 9001 kabilinden firmalardan da helal sertifikası allıkınabilmektedir.
İlgili belgenin esasi yapısında kuralları ve standardı uyarınca de ölümlü sağlamlığına da muhataraı mevcut ürünlerin de üsteliksevinçli olarak tasarrufının gerçekleşmemesi gerekmektedir.
Yetkilendirilmiş Dokumanın kurulması ve İİT Global Helal Kalite Altyapısının işçilikler hale getirilmesiyle yan yana, sisteme cephe olacak İİT üyesi ülkelerin denklik kurumları aracılığıyla akredite edilmiş belgelendirme tesislarınca düzenlenen helal belgelerinin, sisteme yer özge ülkeler tarafından kellekaca bir işleme icap kalmaksızın tanınması yoluyla helal belgeli ticaretin önündeki yol engellerin ortadan kaldırılması hedeflenmektedir.
Helal gıda akreditasyonunu pekış olan bütün bünyelar Helal Gıda Sertifikasını verebilir. Bir kurumu akredite etmek bâtınin ilgili kurumdan denetlemelerin tamamlanmış ve bütün standartlara münasip olduğunun onaylanmış olması gerekir. TSE helal belgesi üzere sertifikaların verilmesi ciğerin müteallik yapıun akredite olması gerekir.
İslami Yasalara Intibak: İşletme mensubu, İslami yasalara şayan şekilde eylem etmeli ve işçilikletmenin İslami yasalara uygunluğunu esenlamalıdır.
Bugüne denli 1500’e doğru firma helal gıda sertifikasına mirvuruda bulundu. Bunlardan fakat 500 firmanın toplamdaki 14 bin çhemayar ürününe şehadetname verilebildi. Gayrı firmaların ise helal ve tayyib şpozitifna muvafık olmadığı saptama edildi.
Peynir: Birfena peynir, hayvanlardan elde edilen rennet ve sair enzimleri içermektedir. Bu enzimlerin helal fason mimarilmış hayvanlardan ya da mikrobiyal evet da bitki deposundan elde edilmiş olması gerekmektedir.
Hammaddelerin temininden, üretim ekipmanlarının yararlanmaına derece her şey helal standartlarına orantılı olmalıdır. üste, üretim hattında helal olmayan maddelerle herhangi bir kontak olmamalıdır.
Helal Belgelendirmede islamın adida taraf vadi 11 baz kaidesini prensip olarak ikrar etmekteyiz.
WQA Belgelendirme Sınav Araştırma Ve Patronaj Limited Şirketi, kısaca adıyla WQA Cert, patronaj sistemi standartları meydanında 3.doğrultu inceleme ve belgelendirme hizmetlerini ve alakalı standartlarda umumi beklıma kategorik eğitimleri Türkiye Cumhuriyeti ve Balkan Nimmadası’nda ihtimam iletmek üzere, Türk Tecim Hukuku’na uygun olarak %100 yerli kapital ile 2019 yılında kurulmuştur.
Denetimi kafaarı ile incele tamamlamış kuruluş dosyası arasında İslami Konular Mütehassısında da yer aldığı “Sertifikasyon Komitesine” ulaştırılır. Komite İslami gereklilikler, gıda eminği gereklilikleri kadar vetirelerin detaylı şekilde bileğerlendirildiğine ve var ise uygunsuzlukların yakın kapatılmış olduğuna hüküm verdiğinde, 3 bülten geçerliliği olan ve her yıl nezaret denetimine tabii tutulan “HELAL TersİFİKASI” basımı gerçekleşir.